mie. dec. 6th, 2023

1x2pariuri

pariuri sportive

LIGA 1: Protocolul pregătit de FRF si LPF pentru reluarea campionatului

2 min read
LIGA 1: Protocolul pregătit de FRF si LPF pentru reluarea campionatului

Federatia Romana de Fotbal şi Liga Profesionista de Fotbal au pregatit un protocol pentru reluarea competitiilor din campionatul intern. Acest scenariu privind reluarea Ligii 1 la fotbal va fi analizat de autorităţi, cuvantul final avandu-l Ministerul Sănătăţii. Cel mai probabil, o delegaţie comună a celor doua foruri se vor intalni cu ministrul Nelu Tătaru, de la care de la care se asteapta permisiunea ca echipele sa-si reia antrenamentele, iar din luna iunie reluarea sezonului cu disputarea meciurilor oficiale, respectandu-se acest protocol.

Conform acestuia, pe stadion vor avea acces cel mult 125 de oameni. Dintre acestia, cei mai mulți vor fi vor fi fotbaliștii (30%), dar si alte personae fara de care respectivul meci de fotbal nu ar putea sa aiba loc: arbitri, antrenori si oficiali, personal auxiliar vital, presa. Insa se are in vedere un numar minim al acestora. Spre exemplu exemplu, numărul copiilor de mingi va fi redus seminificativ, acceptandu-se doar 6, care unul pe fiecare jumătate de teren (4), plus unul în spatele fiecărei porţi (2). De asemenea, numărul oficialilor va fi redus la maximim, doar 5, mult mai putini si fata de meciurile care se disputau cu porțile închise.

In plus, toate persoanele care vor intra pe arenă vor trebui testați chiar de la poarta stadionului cu teste rapide. Federatia și Liga au elaborat acest protocol pentru a limita riscurile raspandirii noului coronavirus, in speranta ca peste aproximativ 6 săptămâni, adica la începutul verii să se poată relua competițiile interne. Delegațiile oficiale au fost reduse la maxim, iar partidele se vor disputa fara spectatori în tribune.

Un protocolul asemanator a fost elaborat si pentru primele doua ligi germane, Bundesliga 1 si Bundesliga 2 , primul campionat din Europa care, conform specialistilor, se va relua cam în 2-3 săptămâni. Acesta prevede chiar o prezenta mai numeroasa, 239 de persoane, fata de cele 125 propuse de ofocoalii nostri.

Fara spectatori in tribune, cu siguranta ca ziaristii si jurnaliștii vor avea un rol extrem de important, astfel ca din partea presei vor avea voie 20-25 de persoane, altele decat personalul tehnic dedicat transmisiunilor TV.

Reluarea Ligii 1 este foarte de importantă din punct de vedere financiar. Mai sunt de jucat cam o patrime din meciurile actualului sezon competitional (adica 72 de meciurimai, 24 în play-off şi 48 în play-out), care in bani inseamna cam 7,5 milioane de euro, adica un sfert din contractul drepturilor TV.

, deci. Televiziunile au achitat aproape în întregime banii pentru sezonul în curs, dar ei s-ar scădea din suma aferentă viitorului sezon dacă actualul nu s-ar mai finaliza. Şi cluburile vor fi nevoite să bugeteze cu măcar 25% mai puţin!

Capul de afis al primei etape de la reluare aduce in prim plan derbyul CFR Cluj – FCSB, dar si alte 2 partide extrem de interesante: U Craiova – FC Botoşani si  Astra – Gaz Metan. In play-out vom avea: Viitorul – Poli Iaşi, Sepsi – Hermannstadt, Dinamo – Chindia si FC Voluntari – Clinceni. Speram ca cat mai curand posibil.