lun. mai 25th, 2020

1x2pariuri

pariuri sportive

Legenda voleiului Beal: Antrenorul trebuie să aibă curajul și să nu se teamă să își asume riscuri

3 min read
Legenda voleiului Beal: Antrenorul trebuie să aibă curajul și să nu se teamă să își asume riscuri

„Dacă echipa nu merge bine și schimbările dvs. nu au succes, este posibil să fiți un prost, dar trebuie să o faceți.Nu vă temeți de schimbare ”, a spus Beal.

“Este o mare onoare să avem o astfel de legendă în sala noastră, să o întâlnim”, a spus antrenorul de volei Ostrava, Jan Vaclavik, care a moderat evenimentul.

Ce a învățat? „Că Doug Beal și tatăl meu au o părere foarte asemănătoare despre o mulțime de lucruri, așa că de fapt am acasă o astfel de casă”, a zâmbit Vaclavik.El a fost intrigat de modul în care jucătorii americani de volei au beneficiat de a juca nisip în vară.

Mulți au fost în selecția lui Doug Beal, care și-a încheiat cariera de echipă națională în 1976 și un an mai târziu la Centrul Național de volei ca antrenor. începând o nouă eră de volei american. În 1984, cu o reprezentare masculină, a câștigat primul aur olimpic de volei pentru Statele Unite.

Deși Beal este pentru versatilitate, el susține că influența plajei asupra realizărilor voleiului american este supraestimată. Karch Kiraly este cea mai mare vedetă care a stăpânit excelent ambele sporturi. A fost un jucător fenomenal (a fost votat cel mai bun jucător de volei din istorie – nota.roșu.) dar sunt convins că este un antrenor și mai bun “, a subliniat Beal. “În timp ce juca, încerca să-i facă pe cei mai buni coechipieri de la alți membri ai echipei.” El antrenează acum echipa americană de femei.

Doug Beal a pus bazele unei apărări americane perfecte și a schimbat modul în care a trecut. Sub el, în loc de cinci jucători de volei, au început să accepte doar doi adversari. „Mi-am dorit ca ceilalți să aibă mai mult timp pentru a ataca deoarece, chiar dacă voleiul era mai lent decât astăzi, viteza a fost decisivă.Astăzi este mărimea și puterea jucătorilor “, a spus Beal. El susține că un jucător de volei bun trebuie să simtă, să citească și să vadă jocul, să înțeleagă voleiul. „Și treaba antrenorului este să-l învețe”, a spus el. „Dar mulți antrenori vorbesc mult, punând sarcini inutile jucătorilor. Ei ar trebui să asculte mai mult pe ei înșiși. ”

Potrivit lui Beale, mulți antrenori cred că jucătorii de la o vârstă fragedă trebuie să se cufunde pe deplin în sportul lor, că nu pot fi decât jucători de baschet, jucători de volei, jucători de fotbal…” Dar aceasta este o părere foarte proastă.Ar trebui să facă mai multe sporturi, două sau trei, și apoi să decidă pe care le preferă. ” „Pentru a reuși, trebuie să joace foarte mult, să experimenteze diferite situații”, recomandă Doug Beal. “Jucând două pe două, trei pe trei, varietatea de exerciții este importantă.”

Care sunt cei mai mari dușmani ai unui antrenor? “Există mai mulți ucigași, dar includ și o comunicare slabă și așteptări ridicate”, a răspuns Beal.

Mai multe povești