mar. mart. 21st, 2023

1x2pariuri

pariuri sportive

Echipele din Bundesliga isi reiau treptat antrenamentele

2 min read
Echipele din Bundesliga isi reiau treptat antrenamentele

Dupa ce alte echipe din Bundesliga precum Leipzig, Schalke, Eintracht Frankfurt si Borussia Dortmund si-au reluat pregatirile, campioana sezonului trecut Bayern Munchen, si-a chemat jucatorii la antrenamente incepand de luni, 6 aprilie, chiar dacă prima divizie a campionatului german este suspendată din cauza noului coronavirus.

Cei 12 de fotbalisti au fost impartiti in 5 grupuri (4 de cate 4 si un grup de 5 sportivi), care au fost repartizate pe 3 terenuri diferite, astfel incat grupurile nu au putut sa comunice în timpul ședinței de antrenament.

Robert Lewandowski, Niklas Süle și Ivan Perišić, care au revenit după accidentari mai vechi s-au antrenat separat, pe alt teren, al patrulea.

Cum expertii sunt de acord ca Germania este tara din Europa care a reusit sa gestioneze cel mai bine pana acum pandemia de coronavirus, existe premise ca Bundesliga ar putea fi reluata incepand cu luna mai.

Bild isi anunta cititorii in editia de marti, 7 aprilie ca oficialii echipelor primelor doua ligi, impreuna cu reprezentantii federatiei au in vedere reluarea meciurilor incepand cu primul sau al doilea weekend al lunii mai, meciurile disputandu-se, pentru inceput, cu portile inchise. Asa ca cele 36 de cluburi din Bundesliga 1 si 2 isi definitiveaza strategia de antrenamente, incercand sa respecte atat legislatia in vigoare, cat si sa ofere conditii de securitate sporite jucatorilor.

Ultimul meci de fotbal din Bundesliga s-a disputat pe data 11 martie, 2 zile mai tarziu competitia fiind suspendata cauza noului virus gripal.

Dupa 25 de etape disputate din actualul sezon, lider este Bayern Munchen, cu 55 puncte, cu 4 mai mult decat urmaritoarea, Borussia Dortmund. Podiumul este completat de RB Leipzig, cu 50 de puncte.

In Bundesliga 2, lider detasat este Arminia Bielefeld, cu 51 de puncte, urmata de VFB Stuttgart si Hamburger SV cu 45, respectiv 44 de puncte, de asemenea dupa 25 de etape.

Solidaritate a „gigantilor”

Inca o data nemtii dau dovada de solidaritate, patru dintre cele mai importante echipe a campionatului nemtesc hotarand sa doneze 20 de milioane de euro cluburilor din Bundesliga 1 si Bundesliga 2 care au dificultati in aceasta perioada de criza, conform celor de la BBC.

Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, RB Leipzig si Borussia Dortmund sunt hotarate sa renunte la suma 12,5 milioane de euro, bani pe care ii vor incasa din drepturile de televiziune pentru sezonul urmator. Aceasta suma va fi suplimentata cu 7,5 milioane de euro de aceste cluburi, iar Liga Profesionista Germana va avea responsabilitatea distribuirii baniilor.

1,35 era cota la inceputul campionatului pentru ca Bayern Munchen sa isi adjudece un nou titlu de campioana, urmata de Borussia Dortmund, cu o cota de 6 – Citește mai mult.